Started on 02/08/2017 12 ώρες
90 €
Το κέντρο δια βίου μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» σε συνεργασία με την Ψυχολόγο κα Παρασκευή Νικηφόρου, οργάνωσε και σχεδίασε το σεμινάριο «Ανάπτυξη Διαπροσωπικών Δεξιοτήτων & Διεκδικητικότητας», διάρκειας 12 ωρών. Σκοπός του σεμιναρίου Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση διαφόρων τεχνικών για την αποτελεσματική διαχείριση των διαπροσωπικών δεξιοτήτων τους και η ενίσχυση της ικανότητας να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους. Το σεμινάριο…

Το κέντρο δια βίου μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» σε συνεργασία με την Ψυχολόγο κα Παρασκευή Νικηφόρου, οργάνωσε και σχεδίασε το σεμινάριο «Ανάπτυξη Διαπροσωπικών Δεξιοτήτων & Διεκδικητικότητας», διάρκειας 12 ωρών.

Σκοπός του σεμιναρίου

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση διαφόρων τεχνικών για την αποτελεσματική διαχείριση των διαπροσωπικών δεξιοτήτων τους και η ενίσχυση της ικανότητας να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.

Το σεμινάριο θα έχει θεωρητικό αλλά και βιωματικό χαρακτήρα.

[ultimate_ctation ctaction_background=”rgba(0,112,156,0.7)” ctaction_background_hover=”rgba(0,112,156,0.26)” text_font_size=”desktop:16px;”]Αύξησε την αυτοπεποίθησή σου![/ultimate_ctation]

Η διεκδικητικότητα είναι μια απαραίτητη δεξιότητα που διατηρεί τις ισορροπίες στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν παράγοντες που εμποδίζουν την προσωπική ανάπτυξη και την διεκδικητική έκφραση ορίων, δικαιωμάτων και συναισθημάτων καθώς και στους τρόπους ενδυνάμωσης των διαπροσωπικών σχέσεων τους.

Θα δούμε ερωτήματα όπως:
  • Για ποιο λόγο είναι σημαντικό να βάζω όρια στις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους;
  • Γιατί συχνά δυσκολεύομαι να διεκδικήσω τα θέλω και τις ανάγκες μου;
  • Με ποιους τρόπους θα μπορώ να διεκδικώ χωρίς να παραβιάζω τα όρια του άλλου και της σχέσης μας;

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πρακτικό μέρος με ασκήσεις που θα βοηθήσουν στη βιωματική κατανόηση των εννοιών αυτών.

 

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρουσιαστούν πρακτικές τεχνικές για την αντιμετώπιση του θυμού και της επιθετικής συμπεριφοράς προς τους άλλους και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τον αυτο-σεβασμό και να βελτιώσουν τις συναισθηματικές και επικοινωνιακές δεξιότητες στις σχέσεις τους.

[ultimate_ctation ctaction_background=”rgba(0,112,156,0.7)” ctaction_background_hover=”rgba(0,112,156,0.26)” text_font_size=”desktop:16px;”]Διεκδίκησε αυτό που σου αξίζει, υπάρχει τρόπος![/ultimate_ctation]

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών μέσα από την χρήση βιωματικών ασκήσεων και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Απευθύνεται σε:

Όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή και την διεκδικητικότητα τους.

Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες (3 ημέρες) και το κόστος είναι 90 ευρώ.

Υπεύθυνη Προγράμματος: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Λίτσα Μπιστιτζιάνου.

Ώρες επικοινωνίας: 09:00 – 16:00

Τηλ. επικοινωνίας: 2811 103135-6.

Fax.: 2811 118000.

Email: litsab@europeanprogress.gr

Εισηγητής

Παρασκευή Νικηφόρου

Παρασκευή Νικηφόρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουντβικσχάφεν Γερμανίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα πρώτα βήματα στην επαγγελματική σταδιοδρομία ξεκίνησαν αμέσως μετά την αποφοίτηση της από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε διάφορα προγράμματα του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικό τομέα, με κύριο αντικείμενο την ατομική, οικογενειακή και ομαδική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ατόμων με οξείες και χρόνιες ψυχικές διαταραχές, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (π.χ. νοητική υστέρηση, ΔΑΔ, σύνδρομο Down με ή χωρίς χρόνια νοσήματα) και άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, φυλακισμένοι). Επιπλέον, από το 2003 έως το 2015 έχει εργαστεί ως διδακτικό προσωπικό σε ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ με την ανάθεση μαθημάτων ψυχολογίας.  Η τρέχουσα ερευνητική δραστηριότητα επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα που σχετίζονται με χρόνιες ψυχικές και νευροαναπτυξιακές διαταραχές παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και οι οποίες έχουν παρουσιαστεί με ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες που σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας ενώ συνεχίζει την εξειδίκευση της στη Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία. Στην παρούσα φάση είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοηθική» του Πανεπιστημίου Κρήτης και Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου

Επιλέξτε το σεμινάριο που επιθυμείτε από την λίστα: