Started on 01/01/1970 12 ώρες
60 €

ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Επαναλαμβανόμενα τμήματα. Δηλώστε τη συμμετοχή σας και θα ενημερωθείτε για την έναρξη του επόμενου τμήματος.

Η «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» διοργανώνει το σεμινάριο  Κρητικής Διατροφής, διάρκειας 12 ωρών.

Διδακτικές Ενότητες
  • Εισαγωγή στο «θαύμα»
  • Διεθνείς διαχρονικές μελέτες
  • Παγκόσμιες διατροφικές συστάσεις
  • Ομάδες τροφίμων και θρεπτικά συστατικά
  • Η φιλοσοφία «6 στις 6»
  • Η ορθόδοξη νηστεία: ένα πνευματικό και διατροφικό θαύμα
  • Κρητική παραδοσιακή κουζίνα
  • Κρητική διατροφή και υγεία
  • Κρητική διατροφή και παιδιά
  • Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
  • Η Κρητική διατροφή και ο τρόπος ζωής
  • Τα ισοδύναμα των τροφίμων (μερίδες) και κρητικό διαιτολόγιο
  • Μελέτες περιπτώσεων στην υπεραξία της κρητικής διατροφής
  • Συζήτηση και συμπεράσματα: Μεσογειακή ή Κρητική διατροφή;
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να :
  • Συντάσσει το δικό του κρητικό διαιτολόγιο
  • Κάνει αγορές τροφίμων με το «κρητικό πουγκί»
  • Δημιουργεί εύκολα, γρήγορα, νόστιμα, υγιεινά και παραδοσιακά φαγητά
  • Υιοθετήσει τον κρητικό τρόπο ζωής
Απευθύνεται σε :
  • γονείς
  • εκπαιδευτικούς
  • επαγγελματίες διατροφής και
  • όσους ενδιαφέρονται ενεργά για την υγεία τους και το εξαίρετο φαγητό
Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 12 ωρών και το κόστος του είναι 60 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: [email protected]gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκπαιδευτής

Δρ. Ιωάννης Τσαγκατάκης

O Ιωάννης Τσαγκατάκης είναι διδάκτορας χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Θήτευσε επί χρόνια στις επιστήμες τροφίμων τόσο στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στα μαθήματα χημεία τροφίμων και υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και σε ιδιωτικές σχολές μαγειρικής. Παράλληλα υπήρξε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος αγωγής υγείας «Τρόφιμα και διατροφή στην καθημερινή ζωή» του Υπουργείου Παιδείας, του ΕΙΝ και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι εγκεκριμένος εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ, επιθεωρητής της Αγροδιατροφικης Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης και επιστημονικός συνεργάτης της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Το αδυνάτισμα και Εγώ!» και «Η ορθόδοξη νηστεία, ένα πνευματικό και διατροφικό θαύμα» ενώ έχει και πλούσιο έργο σχετικής αρθρογραφίας.

Σήμερα είναι προπαιδευτής Κρητικής διατροφής για οικογενειακό διατροφικό προγραμματισμό.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου