Started on 01/01/1970 12 ώρες
90 €
Το κέντρο δια βίου μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» σε συνεργασία με την Ψυχολόγο κα Παρασκευή Νικηφόρου, οργάνωσε και σχεδίασε το σεμινάριο «Καταπολέμηση της Αναβλητικότητας», διάρκειας 12 ωρών. Σκοπός σεμιναρίου Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση διαφόρων τεχνικών για την αντιμετώπιση της αναβλητικότητας, της αναποφασιστικότητας και της αβεβαιότητας. Το σεμινάριο θα έχει θεωρητικό αλλά και βιωματικό χαρακτήρα. Η Αναβλητικότητα, η Αναποφασιστικότητα και η Αβεβαιότητα αποτελούν τα…

Το κέντρο δια βίου μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» σε συνεργασία με την Ψυχολόγο κα Παρασκευή Νικηφόρου, οργάνωσε και σχεδίασε το σεμινάριο «Καταπολέμηση της Αναβλητικότητας», διάρκειας 12 ωρών.

Σκοπός σεμιναρίου

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση διαφόρων τεχνικών για την αντιμετώπιση της αναβλητικότητας, της αναποφασιστικότητας και της αβεβαιότητας.

Το σεμινάριο θα έχει θεωρητικό αλλά και βιωματικό χαρακτήρα.

Η Αναβλητικότητα, η Αναποφασιστικότητα και η Αβεβαιότητα αποτελούν τα κύρια εμπόδια στη ζωή πολλών ανθρώπων που δυσκολεύονται να πετύχουν τους στόχους τους. Μάλιστα αυτά τα 3 ‘Α’ συχνά οδηγούν και σε ένα τέταρτο, εξίσου ανεπιθύμητο και επώδυνο: το Αίσθημα της Αποτυχίας.

  • Γιατί μας πιάνει αμφιβολία για ο,τι και αν αποφασίσουμε;
  • Τι επιπτώσεις έχει αυτό στην ποιότητα της καθημερινότητας μας;
  • Άραγε υπάρχουν και κάποια δευτερογενή οφέλη που αγνοούμε αλλά που μας κρατούν εγκλωβισμένους σε αυτόν τον φαύλο κύκλο;

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα εντοπίσουμε τα γνωστικά, συναισθηματικά και πρακτικά εμπόδια που αντιμετωπίζουμε και θα παρουσιάσουμε τρόπους και τεχνικές για να τα ξεπεράσουμε.

 

«Μία ζωή γεμάτη λάθη δεν είναι μόνο πιο σεβαστή, αλλά και με περισσότερο νόημα από τη ζωή κάποιου που δεν κάνει τίποτα»

George Bernard Shaw

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών μέσα από την χρήση βιωματικών ασκήσεων και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Απευθύνεται σε:

Όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να μάθουν χρήσιμες τεχνικές προκειμένου να καταπολεμήσουν την αναβλητικότητα.

Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες (3 ημέρες) και το κόστος είναι 90 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: [email protected]gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εισηγητής

Παρασκευή Νικηφόρου

Παρασκευή Νικηφόρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουντβικσχάφεν Γερμανίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα πρώτα βήματα στην επαγγελματική σταδιοδρομία ξεκίνησαν αμέσως μετά την αποφοίτηση της από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε διάφορα προγράμματα του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικό τομέα, με κύριο αντικείμενο την ατομική, οικογενειακή και ομαδική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ατόμων με οξείες και χρόνιες ψυχικές διαταραχές, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (π.χ. νοητική υστέρηση, ΔΑΔ, σύνδρομο Down με ή χωρίς χρόνια νοσήματα) και άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, φυλακισμένοι). Επιπλέον, από το 2003 έως το 2015 έχει εργαστεί ως διδακτικό προσωπικό σε ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ με την ανάθεση μαθημάτων ψυχολογίας.  Η τρέχουσα ερευνητική δραστηριότητα επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα που σχετίζονται με χρόνιες ψυχικές και νευροαναπτυξιακές διαταραχές παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και οι οποίες έχουν παρουσιαστεί με ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες που σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας ενώ συνεχίζει την εξειδίκευση της στη Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία. Στην παρούσα φάση είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοηθική» του Πανεπιστημίου Κρήτης και Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου