Started on 01/01/1970 35 ώρες
490 € 400 €

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το τμήμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020.
Early Booking: Όσοι κάνουν εγγραφή έως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, η τιμή διαμορφώνεται στα 400 ευρώ.
Αιτήσεις έως την Παρασκευή 20/12/2019!

Γίνε Bartender με την καθοδήγηση των καλύτερων!

Το κέντρο δια βίου μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» σε συνεργασία με την εταιρεία «The Art of Cocktail» και τον Bartender Γιώργο Δενδράκη, οργάνωσε και σχεδίασε το σεμινάριο «Βασική εκπαίδευση Bartending &Cocktail Masterclass Level 1», διάρκειας 35 ωρών.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες για το bartending και να μάθουν στην πράξη τα 10 κλασσικά cocktails. Η “τέχνη του bartending” προϋποθέτει ΓΝΩΣΗ, μεράκι, δημιουργικότητα.

Ολιγομελή τμήματα (έως 8 άτομα)

Διδακτικές Ενότητες
 • Τα εργαλεία του bar (αναλυτική παρουσίαση και ποια η λειτουργία του καθένα από αυτά)
 • Ποτογνωσία (διαδικασία παραγωγής αλκοόλ):
  • Αλκοολική ζύμωση
  • Απόσταξη
  • Παλαίωση
 • Τεχνικές ανάμιξης (shake, stir, κτλ) : ανάλυση,  πρακτική εξάσκηση
 • Ποτήρια: είδη και σωστή χρήση
 • Set up bar station & ημερήσια προετοιμασία
 • Speed bartending & τεχνικές πωλήσεων (εξυπηρέτηση πελατών, upselling)
 • Συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα της επιχείρησης
 • Πρακτική σε 10 κλασσικά cocktails
 • Συνταγολόγιο με 30 κλασικά cocktails

 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν όλα τα cocktails. Μέσα από αυτήν την πρακτική εξάσκηση, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση από την επόμενη κιόλας μέρα να παρασκευάζουν με επιτυχία τα cocktails αυτά και να αποκτήσουν τις απαραίτητες βάσεις προκειμένου να εξελιχθούν στον συγκεκριμένο χώρο.

 

Οι εκπαιδευόμενοι μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο μοναδικό Liquid lab της πόλης, όπου θα εντρυφήσουν σε σύγχρονες τεχνικές και μηχανήματα και θα δουν τη λειτουργία ενός σύγχρονου εργαστηρίου.

Διάρκεια & Κόστος

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 35 ώρες και τα μαθήματα υλοποιούνται σε 7 εργάσιμες ημέρες – 5 ώρες την ημέρα. Τα μαθήματα υλοποιούνται σε πρωινά τμήματα.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 490 ευρώ.

Όσοι κάνουν χρήση των προθεσμιών για early booking, η τιμή διαμορφώνεται στα 400 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: [email protected]gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκπαιδευτές

Γιώργος Δενδράκης

δενδρακηςΤο πάθος του Γιώργου Δενδράκη για το bartending & τα cocktails ξεκίνησε από hobby το 2010. Συνειδητοποιώντας αμέσως ότι επρόκειτο για κάτι πολύ περισσότερο, παρακολούθησε μαθήματα και έλαβε τη σχετική πιστοποίηση από την σχολή «Shaker Bar School» του Λονδίνου. Εκεί, στην μητρόπολη των cocktails και μέσα από έναν χείμαρρο πληροφοριών και γνώσεων το πάθος του εδραιώθηκε σε μόνιμη αναζήτηση κι έτσι συνέχισε να παρακολουθεί σεμινάρια για cocktails σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Σταθμός ήταν η σημαντική έκθεση στη Νέα Ορλεάνη, το “Tales of the cocktails” όπως και στο Βερολίνο, στο Παρίσι και πολλά ακόμη σεμινάρια και γευσιγνωσίες. Περισσότερα από 60 σεμινάρια με θέμα τις νέες τεχνικές των cocktails, παλαίωση cocktails, μοριακή, σκάλισμα πάγου, γευσιγνωσίες αποσταγμάτων, ιστορία των cocktails, marketing, κ.α. με εισηγητές τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Παράλληλα, έχει πάρει μέρος και έχει διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς. Το 2014 έρχεται να ιδρύσει την The Art of Cocktail, μια εταιρία η οποία ασχολείται με το Bar Consulting & Training καθώς και με το Cocktail Catering.

 

 

Δημήτρης Φιλίππου

Η πορεία του στον χώρο του Bartending αρχίζει το 2013. Ξεκινάει σαν χόμπι και στην πορεία οι επαγγελματίες του χώρου με τους οποιους συνεργάζεται, του μεταδίδουν την αγάπη τους γι αυτό που κάνουν με αποτέλεσμα, το απλό χόμπι να μετατραπεί σε πάθος.

Διαβάζει πολύ, παρακολουθεί σεμινάρια, λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις εντός & εκτός Ελλάδας, συμμετέχει σε διαγωνισμούς, ταξιδεύει, έχει επισκεφθεί αποστακτήρια σε Βερολίνο, Λονδίνο & Άμστερνταμ, με μοναδικό στόχο την εξέλιξη τους ως επαγγελματίας. Είναι της άποψης, ότι η γνώση έχει αξία μόνο όταν την μοιράζεσαι, αυτός είναι και ο σκοπός του… Να μοιραστεί όλα όσα έχει διδαχθεί τόσα χρόνια!

 

 

 

Παναγιώτης Κόττας

Η πορεία του στο χώρο του bartending ξεκινάει στα 18 του, όταν για πρώτη φορά εργάστηκε πίσω από bar.

Σχεδόν αμέσως καταλαβαίνει ότι δεν είναι μια απλή ασχολία για τα προς το ζειν, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο που τον γεμίζει.

Έτσι αρχίζει η έρευνα & η αναζήτησή στον κόσμο των αποσταγμάτων & των Cocktails, μέσα από ταξίδια & σεμινάρια εγχώρια και μη.  Έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς, σε πολλούς από τους οποίους έχει διακριθεί. Πλέον συνεργάζεται με σημαντικές επιχειρήσεις εστίασης, δημιουργεί καταλόγους Cocktail & εκπαιδεύει προσωπικό.

 

 

Ιωάννης Βαβαδάκης

Η ενασχόληση του με την εστίαση ξεκινάει το 2009 ενώ το 2012 τον κέρδισε ολοκληρωτικά ο χώρος του μπαρ.
Η αγνή περιέργεια και η δείψα για γνώση έθεσαν τα θεμέλια για το ξεκίνημα του ταξιδιού του και αποτελούν βασικό πυλώνα της μέχρι τώρα πορείας του στο χώρο.
Στις συμμετοχές του τόσο σε πανελλήνιους όσο και σε παγκοσμίους διαγωνισμούς δεν έχει παραλείψει ποτέ να χρησιμοποίει υλικά από τον τόπο του.
Το ενδιαφέρον του έχει στραφεί πλέον στο κομμάτι των ζυμώσεων που όπως ο ίδιος τις χαρακτηρίζει, είναι σαν να μεγαλώνεις παιδί. Θέλουν αγάπη, προσοχή και αφοσίωση!

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου