Started on 01/01/1970 15 ώρες
80 €

ΥΓΕΙΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» πραγματοποιεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη διατροφή. Το σεμινάριο είναι δομημένο σε τρεις αυτοτελείς ενότητες, όπου ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όποια εκπαιδευτική ενότητα τον ενδιαφέρει.

Ενότητα Α’ – Ημέρα 1η
Kοιλιοκάκη (Διατροφή χωρίς γλουτένη) - Φυτοφαγία - Μεσογειακή Διατροφή

Θεματολογία
  • Ορισμός κοιλιοκάκης
  • Συμπτωματολογία
  • Η διατροφή ως θεραπεία της κοιλιοκάκης
  • Ασφαλή – Επικίνδυνα – Απαγορευμένα τρόφιμα
  • Προτεινόμενες συνταγές
  • Ορισμός φυτοφαγίας
  • Διάκριση κατηγοριών φυτοφαγίας
  • Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα πρέπει να λαμβάνουν οι φυτοφάγοι
  • Ορισμός Μεσογειακής Διατροφής
  • Πυραμίδα της Μεσογειακή Διατροφής
  • Μεσογειακή Δίαιτα και οφέλη για την υγεία
  • Αγορά μεταφορά και αποθήκευση τροφίμων
  • Ενδεικτικοί χρόνοι συντήρησης τροφίμων στο ψυγείο και στην κατάψυξη
  • Προετοιμασία, μαγείρεμα, σερβίρισμα, συντήρηση του φαγητού
Εκπαιδευτικοί στόχοι

Οι εκπαιδευόμενοι μετά την παρακολούθηση της συγκεκριμένης ενότητας θα είναι σε θέση να:

  • γνωρίζουν την αυτοάνοση διαταραχή του λεπτού εντέρου, η οποία λέγεται κοιλιοκάκη
  • κατανοήσουν αν η διατροφή χωρίς γλουτένη είναι μύθος ή αλήθεια
  • διακρίνουν αν η φυτοφαγία ωφελεί ή βλάπτει τον οργανισμό
  • αναγνωρίσουν την αξία της Μεσογειακής Διατροφής
  • χειρίζονται τα τρόφιμα με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο
Διάρκεια & Κόστος

Η συγκεκριμένη ενότητα έχει διάρκεια 5 ώρες (1 απόγευμα) και το κόστος είναι 30 ευρώ.

Ενότητα Β’ – Ημέρα 2η
Διατροφή στη εγκυμοσύνη - Διατροφή κατά την διάρκεια του θηλασμού - Παιδική Διατροφή

Θεματολογία
  • Διατροφή της εγκύου πριν από την εγκυμοσύνη
  • Διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Ποιές είναι οι ανάγκες του οργανισμού της εγκύου σε ενέργεια
  • Ποιές είναι οι ανάγκες του οργανισμού της εγκύου σε μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά
  • Η σημασία του βάρους της εγκύου στην έναρξη και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα του μητρικού θηλασμού
  • Σύσταση μητρικού γάλακτος
  • Διατροφικές συστάσεις για την μητέρα που θηλάζει
  • Συντήρηση του μητρικού γάλακτος
  • Tα γεύματα που είναι απαραίτητα κατά την διάρκεια της ημέρας για κάθε παιδί
  • Διατροφικές ανάγκες παιδιών
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την διατροφική συμπεριφορά των παιδιών
  • Ιδέες για κολατσιό παρασκευασμένο στο σπίτι
  • Αγορά μεταφορά και αποθήκευση τροφίμων
  • Ενδεικτικοί χρόνοι συντήρησης τροφίμων στο ψυγείο και στην κατάψυξη
  • Προετοιμασία, μαγείρεμα, σερβίρισμα, συντήρηση του φαγητού
Εκπαιδευτικοί στόχοι

Οι εκπαιδευόμενοι μετά την παρακολούθηση της συγκεκριμένης ενότητας θα είναι σε θέση να:

  • γνωρίζουν τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • αναγνωρίζουν την αξία του θηλασμού για το νεογέννητο
  • γνωρίζουν την κατάλληλη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού
  • γνωρίζουν τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών και τις κατάλληλες διατροφικές συνήθειες
  • χειρίζονται τα τρόφιμα με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο
Διάρκεια & Κόστος

Η συγκεκριμένη ενότητα έχει διάρκεια 5 ώρες (1 απόγευμα) και το κόστος είναι 30 ευρώ.

Ενότητα Γ’ – Ημέρα 3η
Διατροφή στην εμμηνόπαυση - Κλιμακτήριος - Τρίτη ηλικία

Θεματολογία
  • Ορισμός κλιμακτηρίου και Στάδια κλιμακτηρίου
  • Συμπτώματα εμμηνόπαυσης
  • Διατροφή και άσκηση στην εμμηνόπαυση
  • Βότανα και συμπληρώματα για την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την διαιτητική συμπεριφορά των ατόμων της τρίτης ηλικία
  • Συνέπειες του γήρατος στην διατροφή
  • Ανάγκες των ηλικιωμένων σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά
  • Ο ρόλος της άσκησης
  • Διατροφικές συστάσεις για ευπαθή άτομα
  • Αγορά, μεταφορά και αποθήκευση τροφίμων
  • Ενδεικτικοί χρόνοι συντήρησης τροφίμων στο ψυγείο και στην κατάψυξη
  • Προετοιμασία, μαγείρεμα, σερβίρισμα, συντήρηση του φαγητού
Εκπαιδευτικοί στόχοι

Οι εκπαιδευόμενοι μετά την παρακολούθηση της συγκεκριμένης ενότητας θα είναι σε θέση να:

  • Γνωρίζουν την κατάλληλη προστασία του οργανισμού, μέσω της διατροφής, κατά την εμμηνόπαυση
  • Ευαισθητοποιηθούν για τη σπουδαιότητα της διατροφής στην τρίτη ηλικία και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα σχετικά αυτό σε ότι αφορά τη διατροφή τους
  • να χειρίζονται τα τρόφιμα με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο.
Διάρκεια & Κόστος

Η συγκεκριμένη ενότητα έχει διάρκεια 5 ώρες (1 απόγευμα) και το κόστος είναι 30 ευρώ.

Το άτομο μπορεί να παρακολουθήσει και τις 3 ενότητες με συνολικό κόστος 80 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: [email protected]gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκπαιδεύτρια

Ειρήνη Μασαούτη 

Η Ειρήνη Μασαούτη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,  απόφοιτος της σχολής Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης και Σύμβουλος Συστημικής Θεραπείας, διπλωματούχος του τετραετούς προγράμματος “Μελέτη και Εκπαίδευση σε Ανθρώπινα Συστήματα Συμπεριφοράς” . Παρακολούθησε Διδακτική Ψυχοθεραπεία του Ινστιτούτου Οικογενειακής Συστημικής Συμβουλευτικής & Θεραπείας, με τη μέθοδο του ψυχοδράματος (μέθοδος θεραπείας Συστημικής προσέγγισης).

Από το 2011 έως και το 2017 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και παράλληλα, μέχρι σήμερα, οργανώνει μόνη της ή σε συνεργασία με ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους, συμβουλευτικές ομάδες ενηλίκων, με διάφορες θεματικές ενότητες, βασιζόμενη πάντα στην εκπαίδευσή της στη Συστημική Θεραπεία αλλά και στη Διαιτολόγια- Διατροφολογία.

Στόχος της πάντα, η σφαιρική εκτίμηση-αντιμετώπιση της διατροφικής συμπεριφοράς του ατόμου σε συνδυασμό πάντα της Ψυχολογίας και της Διατροφικής Αγωγής τουΛειτουργεί το δικό της ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο από το 2011.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου