Started on 01/01/1970 10 ώρες
90 €

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

"Πώς να αντιμετωπίσουμε το εργασιακό στρες και να το μετατρέψουμε σε πηγή δημιουργικότητας και χαράς"
Θεωρητικό και βιωματικό σεμινάριο ψυχολογίας

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» πραγματοποιεί το σεμινάριο  «Το στρες στην εργασία», διάρκειας 10 ωρών.

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους ανθρώπους ως η εποχή του στρες και του άγχους. Ο τρόπος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου είναι υπερβολικά γρήγορος. Οι υποχρεώσεις όλο και περισσότερες, ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος, η εργασία γίνεται όλο και πιο απαιτητική με αυξανόμενο ανταγωνισμό. Η οικογένεια που παλιότερα αποτελούσε ένα καταφύγιο ενάντια στα προβλήματα, σήμερα περνάει και αυτή κρίση με συνέπεια να αποτελεί πολύ συχνά έναν ακόμα παράγοντα αύξησης του στρες. Αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες αιτίες του στρες για τον σύγχρονο άνθρωπο είναι η εργασία του.

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι βιώνουν έντονο στρες, δηλώνουν αδυναμία ή άγνοια να το αντιμετωπίσουν. Πολλές φορές λένε ότι δεν ξέρουν τι είναι ακριβώς αυτό που τους προκαλεί στρες. Άλλες φορές πάλι ενώ ξέρουν ποια είναι η αιτία και η πηγή για το στρες που έχουν, δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και ακόμα περισσότερο ούτε πώς να το αποφύγουν πριν αυτό εμφανιστεί στην ζωή τους.

Στο σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για το στρες, για τους παράγοντες που το δημιουργούν και τις επιπτώσεις που έχει στην ψυχική και σωματική μας υγεία αλλά και για τους τρόπους πρόληψης και αποφυγής του. Θα ασχοληθούμε επίσης πιο ειδικά με το εργασιακό στρες και τις ιδιαιτερότητες που αυτό έχει. Τέλος μέσα από δραστηριότητες και βιωματικές ασκήσεις, θα δούμε κάποιες τεχνικές αντιμετώπισης και πρόληψης αλλά και τρόπους που μπορούμε να μετουσιώσουμε το στρες σε πηγή δημιουργικότητας και χαράς.

Διδακτικές Ενότητες

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

 • Τι είναι το στρες (ορισμός, θεωρητικές προσεγγίσεις)
 • Η εξίσωση του στρες
 • Τι είναι οι στρεσογόνοι παράγοντες και πώς αξιολογούνται
 • Ποιες είναι οι συνέπειες για τον άνθρωπο σε σωματικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο
 • Τι είναι η ατομική ευπάθεια και πως εμπλέκεται στην διαχείριση του στρες

 

ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΤΡΕΣ

 • Τι είναι το εργασιακό στρες
 • Στρεσογόνοι παράγοντες στην εργασία
 • Διαφορές αντρών και γυναικών στο εργασιακό στρες
 • Επιπτώσεις του εργασιακού στρες στον εργαζόμενο (ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στον χώρο της εργασίας)

 

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ-ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

 • Τεχνικές και τρόποι αντιμετώπισης
 • Τρόποι πρόληψης
 • Δημιουργικές δραστηριότητες που στοχεύουν σε μια αποτελεσματική διαχείριση του στρες και στην αξιοποίηση του για μια πιο χαρούμενη και γεμάτη νόημα ζωή

 

Το σεμινάριο έχει τόσο θεωρητικό-εκπαιδευτικό χαρακτήρα όσο και βιωματικό. Στοχεύει στην μετάδοση γνώσεων μέσα από την επιστήμη της ψυχολογίας και των νευροεπιστημών αλλά και στην ενεργητική συμμετοχή των συμμετεχόντων μέσα από δραστηριότητες και βιωματικές ασκήσεις με σκοπό την εμπέδωση αυτών των γνώσεων και την αποτελεσματική πρακτική εφαρμογή τους.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να :
 • Να αναγνωρίζει πιο εύκολα και πιο γρήγορα τους στρεσογόνους παράγοντες στην προσωπική του ζωή.
 • Να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις επιπτώσεις που έχει το στρες και να μπορεί έτσι να ‘διαβάζει’ καλύτερα τα συμπτώματα που μπορεί ο ίδιος να έχει
 • Να επιλέγει από μια σειρά τεχνικών αντιμετώπισης του στρες και χαλάρωσης , εκείνες που είναι πιο κατάλληλες για αυτόν.
 • Να επαναπροσδιορίζει τις προτεραιότητες του στην προσωπική και εργασιακή του ζωή όταν αυτές γίνονται αιτίες αύξησης του στρες.
 • Να χρησιμοποιεί το στρες σαν ένα σημάδι που του δείχνει πώς να οδηγηθεί σε μια πιο χαρούμενη ζωή και όχι πια σαν έναν εχθρό που πρέπει να ‘νικήσει’.
Απευθύνεται σε :

Σε οποιονδήποτε θα ήθελε να μάθει περισσότερα για τον μηχανισμό του στρες και την αντιμετώπιση του, αλλά και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την βελτίωση της ζωής τους και την προσωπική τους εξέλιξη. Επίσης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν έντονο στρες σε κάποιον τομέα στην ζωή τους όπως η εργασία.

Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 10 ωρών και το κόστος του είναι 90 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: giampoulaki@europeanprogress.gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκπαιδευτής

Αθανάσιος Μπάιμπας

Ο Μπάιμπας Αθανάσιος είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην Νευροψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Έχει εκπαιδευτεί στην Σωματική Ραϊχική ψυχοθεραπεία από το Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα, στην ψυχοθεραπεία Gestalt από το Ινστιτούτο Gestalt του Σαν Φραντσίσκο και στην θεραπεία του ψυχικού τραύματος. Στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης εργάστηκε για ένα χρόνο στο τμήμα οξέων περιστατικών του Δρομοκαίτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ακόμα έχει εργαστεί εθελοντικά στο 18 ΆΝΩ σε πρόγραμμα απεξάρτησης του φορέα, όπου οδήγησε ομάδα ψυχοθεραπείας για διάστημα δύο χρόνων. Έχει εργαστεί στο πρόγραμμα ‘Στέγαση και επανένταξη’ του Υπουργείου Εργασίας που σκοπό έχει την επανένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στον κοινωνικό ιστό. Επίσης τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται σαν εξωτερικός συνεργάτης οδηγώντας ομάδες ψυχοθεραπείας στον φορέα ‘ΕΔΡΑ’ που δραστηριοποιείται στον τομέα της αποασυλοποίησης. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων και διδάσκει στα Δημόσια ΙΕΚ το αντικείμενο της ψυχολογίας.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου
Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.

Επιλέξτε το σεμινάριο που επιθυμείτε από την λίστα:

Σύμφωνα με τον νέο γενικό Ευρωπαϊκό κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR) απαιτείται η συναίνεσή σας προκειμένου να σας ενημερώνουμε για τα σεμινάρια που υλοποιούμε στην Ευρωπαϊκή Πρόοδο και για τα οποία εκδηλώσατε ενδιαφέρον.