Started on 01/01/1970 30 ώρες
200 €

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Στο Εργαστήριο, οι γονείς αναπτύσσουν επικοινωνιακές δεξιότητες που αποδεδειγμένα έχουν αποτέλεσμα.

Το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα θεωρείται παγκοσμίως το πιο αναγνωρισμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα γονεϊκής υποστήριξης και στοχεύει στο να αναπτυχθεί η φιλοσοφία και οι επικοινωνιακές δεξιότητες που χρειάζονται ώστε να ενδυναμωθούν και να βελτιωθούν οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια αλλά και ευρύτερα.

Μόλις αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις δεξιότητες που θα γνωρίσουν μέσω του εργαστηρίου οι γονείς, θα εκπλαγούν από την εντυπωσιακή βελτίωση που παρατηρούν τόσο στις οικογένειές τους όσο και σε όλες τους τις σχέσεις. Το εργαστήριο είναι βιωματικό και εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων (role playing), συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών.

Ο ψυχολόγος Dr. Thomas Gordon, ιδρυτής της μεθόδου, είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και διάδοση δεξιοτήτων επικοινωνίας και μεθόδων επίλυσης συγκρούσεων για γονείς. Προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης το 1997, το 1998 και το 1999. Το 1999 τού απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Ένωσης Αμερικάνων Ψυχολόγων.

Οφέλη εργαστηρίου
  • Τα παιδιά θα νιώθουν ελεύθερα να συζητούν τα προβλήματα, καθώς και τις ανησυχίες τους, αντί να αποσύρονται.
  • Θα αναπτύξουν αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο, και μια εσωτερική αίσθηση προσωπικής ευθύνης.
  • Θα δουλεύει ο ένας μαζί με τον άλλον αντί ο ένας ενάντια στον άλλο.
  • Οι γονείς και τα παιδιά θα βιώνουν λιγότερες εκρήξεις θυμού και περισσότερες επιλύσεις συγκρούσεων.
  • Όλοι στην οικογένεια θα συμμετέχουν στη θέσπιση των κανόνων, οπότε όλοι θα έχουν κίνητρο να συμμορφώνονται σε αυτούς.
  • Θα πραγματοποιούνται λιγότεροι αγώνες για εξουσία – οπότε θα υπάρχουν λιγότερες εντάσεις, μικρότερη δυσαρέσκεια, περισσότερη διασκέδαση και θα βιώνετε ειρήνη και αγάπη.

Οι εκπαιδευόμενοι του σεμιναρίου στο τέλος του σεμιναρίου θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από την Ευρωπαϊκή Πρόοδο, πιστοποιημένο φορέα από τον ΕΟΠΠΕΠ .

Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 30 ώρες και το κόστος του σεμιναρίου είναι 200 ευρώ.

Το σεμινάριο υλοποιείται μία ή δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευόμενων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν το βιβλίο “Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα” και το Τετράδιο Εργασιών.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: giampoulaki@europeanprogress.gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εισηγήτρια

Άρια Μπαρκάτσα

Η Άρια Μπαρκάτσα σπούδασε Ψυχολογία στο τμήμα κοινωνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του οργανισμού ‘Gordon Training International’ και τελειόφοιτη του μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου  στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Είναι ιδρύτρια της ”Ομάδας Στήριξης Εγκύων” με στόχο την ψυχολογική στήριξη και ενθάρρυνση στην μητρότητα σε συνεργασία με άλλους επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας.

Η Άρια Μπαρκάτσα πραγματοποιεί ομιλίες σχετικές με θέματα που αφορούν την βρεφική και παιδική ηλικία. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συντονίζοντας ομάδες γονέων και εκπαιδευτικών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την εκπαίδευση γονέων στα πλαίσια του εκπαιδευτικού  προγράμματος γονεικης υποστήριξης  Gordon Training International.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου
Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.

Επιλέξτε το σεμινάριο που επιθυμείτε από την λίστα:

Σύμφωνα με τον νέο γενικό Ευρωπαϊκό κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR) απαιτείται η συναίνεσή σας προκειμένου να σας ενημερώνουμε για τα σεμινάρια που υλοποιούμε στην Ευρωπαϊκή Πρόοδο και για τα οποία εκδηλώσατε ενδιαφέρον.