Βιδιανό & Λιάτικο | Οι αναγνωρισμένες ποικιλίες της Κρήτης
Το κέντρο δια βίου μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» σε συνεργασία με την εταιρεία Wine Walkers διοργανώνουν κύκλο σεμιναρίων που σκοπό έχουν τη γνωριμία με τον Κρητικό Αμπελώνα.

Διδακτικές Ενότητες
- Μικροκλίμα _Ειδικές Τεχνικές Καλλιέργειας ανά Ποικιλία
- Βασικά Στάδια Γευσιγνωσίας Sommelier -Αξιολόγηση Οίνου
- Η επίδραση του Terroir σε Βιδιανό και Λιάτικο
- Οινογνωσία Τυπικών Μονοποικιλιακών Οίνων από Βιδιανο & Λιάτικο
- Ταιριαστοί Συνδυασμοί Φαγητού με Βιδιανό & Λιάτικο (Γευσιγνωσία)
Μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να:
- Κατανοήσουν σε βάθος την πολύπλευρη δυναμική των 2 ποικιλιών,
- Αναγνωρίσουν την διαφορετικότητα που προσδίδει το κάθε στυλ οινοποίησης, η κάθε περιοχή φύτευσης και η κάθε φιλοσοφία οινοποίησης,
- Προτείνουν τον καλύτερο συνδυασμό φαγητού.

Κόστος
Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες και το κόστος είναι 160 ευρώ.
Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.
Email: [email protected]
Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Εκπαιδευτές
Στέλλα Αστυρακάκη
Η Στέλλα Αστυρακάκη είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας Wine Walkers Crete. Πιστοποιημένη Sommelier από την Genius in Gastronomy, με εργασιακή εμπειρία στον Κρητικό Αμπελώνα από το 2011 έως και σήμερα. Εργάστηκε ως Project Manager στο Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (2011-2019). Από το 2015 έως και σήμερα ασχολείται με το Wine Consulting σε λίστες οίνου, στην εκπαίδευση προσωπικού Εστιατορίων/Ξενοδοχείων καθώς και στην διοργάνωση Οινοτουριστικών Επισκέψεων/Wine Events. Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το wine and sommelier expert course της Genius in Gastronomy.
Μιχάλης Αλεξανδρής
Ο Μιχάλης Αλεξανδρής είναι Restaurant Manager & Sommelier στο εστιατόριο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ. Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τα Level 1,2,3 του WSPC (Wine and Spirits Professional Centre), καθώς και τα Level 1,2 (Introductory, Certified) του Court of Master Sommeliers. Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το wine and sommelier expert course της Genius in Gastronomy.
Δημήτρης Τσουπέης, Γεωπόνος
Ο Δημήτρης Τσουπέης είναι πτυχιούχος Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί στο κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ Α.Ε. ως Γεωπόνος (Υπεύθυνος Διαχείρισης Οργανικής Καλλιέργειας Αμπελώνων, Υπεύθυνος Συστήματος Οργανωμένης Διαχείρισης κατά AGRO 2.1 και 2.2) από το 1999 μέχρι το 2005. Έπειτα δούλεψε ως ιδιώτης Γεωπόνος στις εταιρείες ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε., ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ Ε.Π.Ε., ΚΤΗΜΑ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ Ε.Π.Ε., ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΚΤΗΜΑ ΓΚΑΝΗ, ΚΤΗΜΑ ΑΦΙΑΝΕ, ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ Α.Ε. (2007-2021). Μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης Γεωπόνος (Εξωτερικός συνεργάτης σε οινοποιητικές μονάδες ως ειδικός αμπελουργίας) στο κτήμα Οινόβιον στην Πιερία (από το 2006), στην οινοποιητική εταιρεία Στέλιος Αλεξάκης κ Υιοί Α.Ε. στο Ηράκλειο Κρήτης (από το 2012), καθώς και στη Ι. Μονή Τοπλού και Πνευματικάκης Α.Ε. (από το 2018).