Started on 01/01/1970 8 ώρες
150 €

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΤο επόμενο τμήμα θα γίνει το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020.
Ώρες: 10:00 – 17:00

Το κέντρο δια βίου μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» σε συνεργασία με την διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού της COSTA NAVARINO, σχεδίασαν και υλοποιούν το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις», διάρκειας 8 ωρών.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια σφαιρική γνώση των πολιτικών και πρακτικών διοίκησης εργαζομένων και ομάδων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με στόχο την βέλτιστη εκπαίδευση και αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Η εκπαίδευση θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα, με συμμετοχικές ασκήσεις, περιπτώσεις μελέτης και παιχνίδια ρόλων.

Η αποτελεσματική διαχείριση και η διοίκηση του ανθρωπίνου δυναμικού αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων κάθε εταιρείας. Ο ξενοδοχειακός κλάδος, έχοντας ιδιαίτερες προκλήσεις να αντιμετωπίσει απαιτεί μία εξατομικευμένη προσέγγιση σε ότι αφορά την διαχείριση του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Η κα Γκίκα, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας COSTA NAVARINO, της ναυαρχίδας του τουρισμού για την Ελλάδα και όχι μόνο, έχοντας την απαραίτητη επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια έχει συμβάλλει στην διαμόρφωση κουλτούρας φιλοξενίας και στο σχεδιασμό διαδικασιών και προτύπων λειτουργίας πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων. Επίσης έχει διεκπεραιώσει με επιτυχία την εκπαίδευση μεγάλων ομάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων, σε εργασιακά περιβάλλοντα με υψηλότατες προδιαγραφές ποιότητας.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου μεταξύ άλλων θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να είναι σε θέση να οργανώνουν αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό στην επιχείρηση στην οποία εργάζονται, να επιλέγουν το κατάλληλο προσωπικό για τις επιχειρήσεις τους να κινητοποιούν και να αξιολογούν αποδοτικά το προσωπικό τους.

Διδακτικές Ενότητες
 • Ιεραρχική δομή και αποτελεσματική οργάνωση σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
 • Συνοπτική περιγραφή ρόλων εποπτείας σε όλα τα επίπεδα της ξενοδοχειακής οργανωτικής δομής.
 • Προϋποθέσεις αποτελεσματικής ηγεσίας σε επιχειρήσεις παροχής ποιοτικών υπηρεσιών φιλοξενίας.
 • Η εποχικότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ως παράγοντας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
 • Προσέλκυση και επιλογή εργαζομένων. Απαραίτητες δεξιότητες ξενοδοχοϋπαλλήλων. Συχνά λάθη και βέλτιστες πρακτικές.
 • Διαδικασία πρόσληψης και προσαρμογής νεοπροσληφθέντων. Νομικές ιδιαιτερότητες και αποτελεσματικές πρακτικές ένταξης.
 • Νομικό πλαίσιο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
 • Αμοιβές και παροχές.
 • Είδη συμβάσεων εργασίας.
 • Διαμόρφωση και διαχείριση προγραμμάτων εργασίας.
 • Εκπαίδευση εργαζομένων. Ατομικά στυλ μάθησης.
 • Διαμόρφωση εκπαιδευτικού υλικού και ατομικών φακέλων εκπαίδευσης.
 • Διαχείριση απόδοσης. Συστήματα αξιολόγησης προσαρμοσμένα στην ξενοδοχειακή λειτουργία.
 • Εσωτερικός κανονισμός εργασίας και κώδικες συμπεριφοράς. Πειθαρχική διαδικασία.
 • Κινητοποίηση εργαζομένων. Αναγνώριση και επιβράβευση.
Απευθεύνεται σε :

Ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και σε όποιον επιθυμεί να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 8 ώρες και θα υλοποιείται ημέρα Σάββατο 9:30 – 17:30. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 150 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: giampoulaki@europeanprogress.gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εισηγητής

Έλενα Γκίκα

Η Έλενα Γκίκα είναι Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού με εικοσαετή συνολική εμπειρία και πάνω από δέκα έτη σε στρατηγικούς ρόλους διοίκησης. Ειδική στην διαμόρφωση εξαιρετικής φήμης για τους εργοδότες της, με αποδεδειγμένη επιτυχία στην διασφάλιση κινητοποίησης και δέσμευσης όλων των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, των πελατών και της τοπικής κοινωνίας. Τα τελευταία έξη χρόνια εργάζεται στην ξενοδοχειακή εταιρεία Costa Navarino, όπου προσελήφθη ωε μέλος της Δοιικούσας Εκτελεστικής Επιτροπής για να σχεδιάσει, εφαρμόσει και ηγηθεί της μακροπρόθεσμης στρατηγικής Διοίκησης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού. Το μεγαλύτερο επίτευγμά της ήταν η εδραίωση της Costa Navarino ως του σημαντικότερου εργοδότη του Νομού Μεσσηνίας αλλά και ως ενός από τα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα διεθνώς, μέσα από την δημιουργία και συνεχή ανάπτυξη μιας δυναμικής, άριστα καταρτισμένης και αφοσιωμένης ομάδας 1200 εργαζομένων. Υπό την καθοδήγησή της, η Costa Navarino πέτυχε να βραβευτεί ως Best Work Place 2013 αλλά και να λάβει πολυάριθμες διακρίσεις τόσο στην Έλλαδα (HR Awards 2015) όσο και διεθνώς στο δίκτυο της Starwood (EAME best HR practices 2014, 2015).

Προηγουμένως είχε απασχοληθεί επί τρία έτη στην εταιρεία CLUB HOTEL CAZINO LOUTRAKI, όπου ηγήθηκε της καθολικής αλλαγής εταιρικής και εργασιακής κουλτούρας και του πλήρους επανασχεδιασμού της πολιτικής Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού για 2000 εργαζόμενους. Κυριότερο επίτευγμά της ήταν η ανάπτυξη πελατοκεντρικής φιλοσοφίας και η επιτυχής διαχείριση των έως τότε συγκρουσιακών εργασιακών σχέσεων. Η περίοδος της τριετούς απασχόλησής της στην εταιρεία ήταν η μοναδική στην ιστορία του καζίνο κατά την οποία δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μία απεργιακή κινητοποίηση. Μέσα από την εγκαθίδρυση νέων πολιτικών και πρακτικών διοίκησης, οδήγησε την εταιρεία στην βράβευσή της ως Best Work Place 2009.

Επίσης, έχει διατελέσει επί πενταετίας Human Resources Manager του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Grand Resort Lagonissi, υπήρξε συνεργάτιδα των τουριστικών σχολών LE MONDE, ώπου δίδασκε Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Εργασιακή Ψυχολογία και είναι συχνά κεντρική ομιλήτρια σε σεμινάρια και εκδηλώσεις τόσο του τουριστικού κλάδου όσο και γενικότερα της Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας, του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία έτη, σπουδάζει στη Νομική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου