Started on 01/01/1970 8 ώρες
250 €

MANAGEMENT & ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εισηγητής του σεμιναρίου ο γκουρού του management κ. Δημήτρης Μπουραντάς.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» συνεχίζει τη συνεργασία του με τον κορυφαίο και εξαιρετικό καθηγητή και συγγραφέα κ. Δημήτρη Μπουραντά στην υλοποίηση του σεμιναρίου «Προσωπική Ανάπτυξη Στελεχών».

Τα στελέχη των Επιχειρήσεων μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά την απόδοση τους εφ’ όσον βελτιώσουν ορισμένες βασικές δεξιότητες όπως την παρακίνηση των συνεργατών τους και την παροχή της αποτελεσματικής υποστήριξης τους, ώστε να επιτύχουν τη βελτίωση των χαμηλών επιδόσεων, την διαμόρφωση μιας κουλτούρας υψηλής επίδοσης, την ανάπτυξη της ικανότητας τους να επιλύουν προβλήματα και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες και γρήγορες αποφάσεις, αλλά και να δημιουργούν περιβάλλον ενίσχυσης και ανάπτυξης της δημιουργικής σκέψης.

Κλειδί στην ανάπτυξη των στελεχών και στον θετικό αντίκτυπο στους γύρω τους είναι ο Προσωπικός Προγραμματισμός με βάση τις Προτεραιότητες, η Ορθολογική Διαχείριση Χρόνου και η ικανότητα Δομημένης Επίλυσης Προβλημάτων.

Διδακτικές Ενότητες
 • Λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων: ορθολογική διαδικασία
 • Δημιουργική σκέψη: τα εμπόδια και μέθοδοι
 • Προσωπικός προγραμματισμός, προτεραιότητες και διαχείριση χρόνου.
 • Αποτελεσματική ανάθεση εργασιών.
 • Παρακίνηση συνεργατών: ο ρόλος του προϊσταμένου
 • Βελτίωση χαμηλών επιδόσεων συνεργατών.
Οφέλη σεμιναρίου :
 • Ανάπτυξη της ικανότητας λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων.
 • Βελτίωση της ικανότητας προσωπικού προγραμματισμού, σωστών προτεραιοτήτων και διαχείρισης χρόνου.
 • Ανάπτυξη της ικανότητας ανάθεσης εργασιών.
 • Ανάπτυξη της ικανότητας παρακίνησης συνεργατών και βελτίωσης χαμηλών επιδόσεων.
Απευθύνεται σε :
 • Διοικητικά στελέχη όλων των επιπέδων του management
 • Όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να αναπτύσσουν ομάδες
Μεθοδολογία :

Το πρόγραμμα θα στηριχθεί σε εργαστηριακές μεθόδους εκπαίδευσης όπως ομαδικές και ατομικές εργασίες, ασκήσεις, παίγνια, υπόδυση ρόλων, αυτοδιαγνωστικά εργαλεία και οδηγούς βελτίωσης.

Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 8 ωρών (1 ημέρα) . Το κόστος του σεμιναρίου είναι 250 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: [email protected]gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εισηγητής

Δημήτρης Μπουραντάς

Email: dbour@aueb.gr web: www.bourantas.gr

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 10 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα παρακάτω: «Μάνατζμεντ» (ΜΠΕΝΟΣ), « Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΜΠΕΝΟΣ), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας» (ΚΡΙΤΙΚΗ). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Επιπλέον, τα βιβλία του «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Το Γράμμα της Ελπίδας» (ΛΙΒΑΝΗΣ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή», «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό Μάνατζμεντ» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Κραυγή Σιωπής», (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πατάκη), βρέθηκαν στις λίστες των Best Sellers για αρκετούς μήνες. Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο “Leadership meta-competencies”, Ashgate-Gower Publications που βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων του Amazon. Επίσης έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο.

Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για Ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 60 διαλέξεις χωρίς αμοιβή σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νew York Times, Diezeit, Γερμανική Ραδιοφωνία, Φιλανδική τηλεόραση κ.α.)

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου