Started on 01/01/1970 22 ώρες
180 €

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Έναρξη νέου τμήματος: Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Πρωινό Τμήμα

Τρίτη 23/4 9:00-13:00
Πέμπτη 25/4 9:00-12:30
Παρασκευή 26/4 9:00-12:30
Μ. Δευτέρα 29/4 9:00-12:30
Μ. Τρίτη 30/4 9:00-12:15

Γευσιγνωσία τυπικών οίνων ανά τον κόσμο.

Η «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» πραγματοποιεί το σεμινάριο ‘’WINE & SERVICE’’, διάρκειας 22 ωρών.

Το πιο σημαντικό πεδίο του σεμιναρίου είναι η γευσιγνωσία τυπικών οίνων ανά τον κόσμο, έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να μπορεί να ομαδοποιήσει διαφορετικά στυλ οίνων (ελληνικών και μη) για την καλύτερη ενημέρωση και ικανοποίηση του πελάτη.

Διδακτικές Ενότητες
  • Εισαγωγή στην Οινική Ιστορία (Παλαιός και Νέος Κόσμος)

Α) Αμπέλι

  • Vitis Vinifera
  • Terroir
  • Διάκριση Μικροκλίματος-Μεσοκλίματος-Μακροκλίματος)
  • Η σημαντικότητα του εδάφους , θερμοκρασίας, υψομέτρου κ.α
  • Ριζικό Σύστημα
  • Υπέργεια Βλάστηση Αμπέλου
  • Ετήσιος Κύκλος Ζωής Αμπελιού
  • Συχνές Ασθένειες
  • Οργανική – Βιοδυναμική Καλλιέργεια

Β) Οίνος

  • Ορισμός
  • Οινοποίηση
  • Μέθοδοι Οινοποίησης
    • Sur Lie
    • Batonnage
    • Orange /Natural
    • Ήπιες Παρεμβάσεις κ.α
  • Πρωτογενή, Δευτερογενή, Τριτογενή Αρώματα

Γ) Οινογνωσία

  • Όψη – Μύτη – Στόμα – Συμπέρασμα
  • Στοιχεία που παρατηρεί ένας Οινοχόος σε κάθε στάδιο

 

Γευσιγνωσία 25 Τυπικών Οίνων

  • Γευσιγνωσία 13 Τυπικών Οίνων Παλαιού Κόσμου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία)
  • Γευσιγνωσία 6 Τυπικών Οίνων Νέου Κόσμου (Η.Π.Α, Ν. Ζηλανδία, Χιλή, Αργεντινή)
  • Γευσιγνωσία 6 Τυπικών Οίνων Ελλάδας (Κρήτη, Νάουσα, Νεμέα, Σαντορίνη)

Διαφορές και Ομοιότητες Οίνων – Ποιο κρασί να προτείνω από την wine list ανάλογα την εθνικότητα και τις προτιμήσεις του πελάτη.

 

Βασικοί κανόνες food & wine pairing

Θεωρία – Πρακτική

Αναγνώριση Κρασιού – Αναγνώριση Φαγητού – Συνδυασμός

 

Wine Service

  • Decanting
  • Άνοιγμα Αφρώδους Οίνου
  • Παρουσίαση κρασιού στον πελάτη
  • Προτάσεις για food pairing
  • Στρατηγική Πωλήσεων – Ψυχολογία Πελάτη
  • Στήσιμο και Κατηγοριοποίηση της Wine List

 

RolePlay από τους εκπαιδευόμενους.

  • Τυφλή Γευσιγνωσία
  • Wine Service
  • Εναλλακτική πρόταση οίνου στον πελάτη
  • Συνδυασμός Φαγητού με το προτεινόμενο κρασί
Μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:
  • Συντάξει μια ολοκληρωμένη wine list
  • Εξυπηρετεί αποτελεσματικά
  • Μεταγγίζει οίνο με τον ενδεδειγμένο τρόπο και να εκτελεί τα 4 στάδια οινογνωσίας
  • Κάνει food pairing
  • Προτείνει το κατάλληλο κρασί
Απευθύνεται σε:
  • επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, των ξενοδοχείων, του εμπορίου κ.α
  • φοιτητές η απόφοιτους τμημάτων Οινολογίας
  • όποιον θέλει να εμβαθύνει τις γνώσεις του στο κρασί
Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 22 ωρών και το κόστος του είναι 180 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: [email protected]

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκπαιδευτές

Αλεξανδρής Μιχάλης

Ο Μιχάλης Αλεξανδρής είναι Restaurant Manager & Sommelier στο Κουζεινερί.  Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τα Level 1,2,3 του WSPC (Wine and Spirits Professional Centre), καθώς και τα Level 1,2 (Introductory, Certified) του Court of Master Sommeliers. Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το wine and sommelier expert course της Genius in Gastronomy.

 

 

Αστύρακακη Στέλλα

Η Στέλλα Αστυρακάκη είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας Wine Walkers Crete. Πιστοποιημένη Sommelier από την Genius in Gastronomy, με εργασιακή εμπειρία στον Κρητικό Αμπελώνα από το 2011 έως και σήμερα. Εργάστηκε ως Project Manager στο Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (2011-2019). Από το 2015 έως και σήμερα ασχολείται με το Wine Consulting σε λίστες οίνου, στην εκπαίδευση προσωπικού Εστιατορίων/Ξενοδοχείων καθώς και στην διοργάνωση Οινοτουριστικών Επισκέψεων/Wine Events. Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το wine and sommelier expert course της Genius in Gastronomy.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου