Started on 01/01/1970 8 ώρες
250 €

MANAGEMENT
Επαναλαμβανόμενα τμήματα.
Δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας!

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» συνεχίζει τη συνεργασία του με τον κορυφαίο και εξαιρετικό καθηγητή και συγγραφέα κ. Δημήτρη Μπουραντά στην υλοποίηση του σεμιναρίου «Ηγεσία και Ανάπτυξη Ομάδας».

«Τα σπουδαία πράγματα στις επιχειρήσεις, δεν γίνονται ποτέ από ένα άτομο · γίνονται από μια ομάδα ανθρώπων», είχε πει ο Steve Jobs και έχει απόλυτο δίκιο.

Επιχειρήσεις με αναπτυγμένη την κουλτούρα της λειτουργίας αποτελεσματικών ομάδων αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς ενισχύεται η συνέργεια για να επιτευχθούν κοινοί στόχοι.

Το σεμινάριο είναι πρακτικού χαρακτήρα αναδεικνύοντας τον τρόπο που σχηματίζονται και αναπτύσσονται οι αποδοτικές ομάδες και απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα του Management από το απλό στέλεχος μέχρι τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Απευθύνεται σε :
 • Διοικητικά στελέχη όλων των επιπέδων του management
 • Όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να αναπτύσσουν ομάδες
Διδακτικές Ενότητες
 • Αποτελεσματική ηγεσία ομάδας
 • Τα πλεονεκτήματα της ομάδας – η έννοια της συνέργειας
 • Προσδιοριστικός παράγοντας της αποτελεσματικής ομάδας και συνεργασίας
 • Η σπουδαιότητα και η διαδικασία επίτευξης συναίνεσης
 • Η εμπιστοσύνη και η συμπεριφορά «κερδίζω-κερδίζεις»
 • Ομαδικές συμπεριφορές και ρόλοι
 • Πρακτικές ανάπτυξης της ομάδας και ο ρόλος του προϊσταμένου-ηγέτη
Οφέλη Σεμιναρίου
 • Βελτίωση της συνεργασίας για την επίτευξη εξαιρετικών και ομαδικών αποτελεσμάτων σε κάθε τμήμα ή ομάδα της επιχείρησης
 • Βελτίωση του συντονισμού, συγχρονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων της επιχείρησης.
Μεθοδολογία

Το σεμινάριο θα στηριχθεί σε εργαστηριακές και βιωματικές μεθόδους μάθησης όπως ομαδικές εργασίες, παίγνια, ταινία, αυτοδιαγνωστικά εργαλεία και οδηγούς βελτίωσης.

Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 8 ωρών (1 ημέρα) . Το κόστος του σεμιναρίου είναι 250 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: giampoulaki@europeanprogress.gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εισηγητής

Δημήτρης Μπουραντάς

Email: [email protected]

Website: www.bourantas.gr

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA)  και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 10 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα παρακάτω: «Μάνατζμεντ» (ΜΠΕΝΟΣ), « Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΜΠΕΝΟΣ), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας» (ΚΡΙΤΙΚΗ). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Επιπλέον, τα βιβλία του «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Το Γράμμα της Ελπίδας» (ΛΙΒΑΝΗΣ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή», «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό Μάνατζμεντ» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Κραυγή Σιωπής», (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πατάκη), βρέθηκαν στις λίστες των Best Sellers για αρκετούς μήνες. Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο “Leadership meta-competencies”, Ashgate-Gower Publications που βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων του Amazon. Επίσης έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο.

Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για Ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 60 διαλέξεις χωρίς αμοιβή σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου