Started on 01/01/1970 3 μήνες
200 €

ΥΓΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
Χαλαρωτική και Σουηδική Μάλαξη- Hot Stones Massage – Εισαγωγή στη Ρεφλεξολογία

Επόμενο τμήμα:
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Πρωινά / Απογευματινά Τμήματα
Μαθήματα: 2 φορές την εβδομάδα

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 8

To Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» πραγματοποιεί το 3μήνο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Θεραπευτής Μασάζ”.

Το Σουηδικό μασάζ και η χαλαρωτική μάλαξη είναι οι βάσεις για όλες τις τεχνικές μάλαξης. Συνδυάζοντας ταυτόχρονα τις χαλαρωτικές τεχνικές της Ρεφλεξολογίας, επιτυγχάνεται βαθύτερα η ενεργοποίηση του μηχανισμού αυτοθεραπείας σε ολόκληρο τον οργανισμό.  Παράλληλα, το hot stones massage, μπορεί να συνδυαστεί άψογα με όλες τις μορφές μάλαξης και να ευεργετήσει ακόμα περισσότερο την εκάστοτε θεραπεία.

Βασικός και κύριος παράγοντας, εκτός από τις διάφορες τεχνικές μάλαξης, είναι και η ορθή στάση του επαγγελματία θεραπευτή, ο τρόπος αντιμετώπισης δύσκολων περιστατικών, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα που καλείται να έχει, ανάλογα με την κάθε συνεδρία.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση έχει ως στόχο, οι συμμετέχοντες, να καταρτιστούν πλήρως στις τεχνικές μάλαξης που θα διδαχθούν, με αποτέλεσμα να μπορούν να τις εξασκήσουν επαγγελματικά.

Σουηδικό μασάζ

Το σουηδικό μασάζ είναι η βάση όλων των τεχνικών μάλαξης. Η γνώση του σουηδικού μασάζ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για όποιον επιθυμεί να εργαστεί ως θεραπευτής.

Το Σουηδικό Μασάζ είναι μία τεχνική μάλαξης που δουλεύει ολιστικά σε όλους τους μυς και τις αρθρώσεις του σώματος στοχεύοντας στην άμεση κινητοποίηση του κυκλοφορικού συστήματος με την χρήση ποικίλων λαβών για τις επιφανειακές μυϊκές ομάδες και το φλεβικό σύστημα.

 

 

Χαλαρωτικό μασάζ

Η Θεραπευτική/Χαλαρωτική μάλαξη επιδρά ευεργετικά σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Οι θετικές επιδράσεις της στο ανθρώπινο σώμα περιλαμβάνουν ανακούφιση συμπτωμάτων πόνου, μυϊκή χαλάρωση και βελτίωση στάσης του σώματος, καλύτερη κυκλοφορία, τόνωση της ενέργειας, αποτοξίνωση και αποσυμφόρηση των ιστών, παραγωγικότητα, μείωση του άγχους και αναζωογόνηση. Η τεχνική αυτή είναι η καταλληλότερη για ανθρώπους με μικρή κινητική δραστηριότητα (παρατεταμένη σκυφτή ή καθιστική θέση).

 

Hot Stones

Το Hot stones massage είναι μία μέθοδος μασάζ, η οποία εκμεταλλεύεται τη θεραπευτική δύναμη των ζεστών πετρών και η οποία συνδυάζει την τεχνική του μασάζ, με τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων.  Αποτελεί μια βαθιά χαλαρωτική και θεραπευτική τεχνική, η οποία βοηθά ιδιαίτερα στη χαλάρωση της μυϊκής έντασης και στη μείωση του στρες. Οι πέτρες απορροφούν και κατακρατούν τη θερμότητα, χαρίζουν ηρεμία, ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αίματος και του νευρικού συστήματος.

 

Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία είναι μια συμπληρωματική τεχνική η οποία βασίζεται στην παρουσία αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα και τις παλάμες που σχετίζονται με άλλα μέρη ή όργανα του σώματος. Όλα τα νεύρα, καταλήγουν στα άνω και κάτω άκρα και αντιπροσωπεύουν μια μικροσκοπική αντανάκλαση του οργανισμού. Με ειδικές πιέσεις και χειρισμούς στα πέλματα και τις παλάμες, στοχεύει στην ενεργοποίηση των μηχανισμών αυτοθεραπείας σε όλα τα συστήματα(νευρικό ,ενδοκρινικό, κυκλοφορικό, κλπ) επιφέροντας ομοιόσταση στις σκέψεις, τα συναισθήματα και κατ’ επέκταση στο φυσικό σώμα.

 

Ψυχολογία της Υγείας: Θεωρητικές και βιωματικές προσεγγίσεις

Η Ψυχολογία της Υγείας, εκπαιδεύει τον θεραπευτή, να κρατά ορθή στάση σε όλη την επαγγελματική του πορεία και ταυτόχρονα να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την όποια δυσκολία εμφανιστεί. Μέσα από ειδικά διαμορφωμένες διαδραστικές ασκήσεις αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης, ο θεραπευτής μαθαίνει να επαναπροσδιορίζει συνεχώς τον εαυτό του, να κατανοεί βαθύτερα τον τρόπο λειτουργίας του, έτσι ώστε να μπορεί να είναι Αυθεντικός και να προσφέρει το καλύτερο δυνατό σε κάθε του συνεδρία.

Το τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξασφαλίζει την απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων προκειμένου να εργαστείτε ως επαγγελματίας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Πρόγραμμα

Διδακτικές Ενότητες

 • Εισαγωγή στη μάλαξη και στη Ρεφλεξολογία
 • Βασική Ανατομία και Φυσιολογία των συστημάτων του Ανθρώπινου οργανισμού
 • Τεχνικές και χειρισμοί μάλαξης
 • Σουηδικό & Χαλαρωτικό Μασάζ
 • Χαλαρωτικές τεχνικές ρεφλεξολογίας
 • Hot Stones
 • Ευεργετικές δράσεις και αντενδείξεις του μασάζ
 • Κατανομή χρόνου θεραπείας
 • Πρωτόκολλο επαγγελματία
 • Στάση Θεραπευτή: Θεωρητικές και βιωματικές προσεγγίσεις
 • Αντιμετώπιση ηλικιακών ομάδων(εφήβων και ατόμων 3ης ηλικίας)
 • Η Σχέση “θεραπευτή – θεραπευόμενου”
 • Ο πόνος και η διαχείριση του
 • Αντιμετώπιση κρίσεων
Διάρκεια & Κόστος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Θεραπευτής Μασάζ” είναι διάρκειας 3 μηνών.

Το κόστος του είναι 200 ευρώ τον μήνα.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: [email protected]

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 17:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκπαιδεύτρια

Σιαφλέκη Μαρία

Η Μαρία Σιαφλέκη ασχολείται με την Ολιστική Θεραπευτική Μάλαξη από το 2015. Είναι απόφοιτη Ρεφλεξολόγος του Κέντρου Ρεφλεξολογίας και Έρευνας και Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εκπαιδευτεί πάνω στην θεραπευτική μάλαξη, το σουηδικό μασάζ, το thai foot massage, την μάλαξη με ξύλα bamboo κ.α, την μέθοδο Trager, καθώς έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια ψυχικής υγείας, συμβουλευτικής και ανθρωπιστικής εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί ως Ρεφλεξολόγος, μασέρ και spa therapist σε spa ξενοδοχείων στην Κρήτη και την Κύπρο, σε κέντρα ολιστικής θεραπείας και σαν ελεύθερη επαγγελματίας. Παράλληλα, συνεργάζεται σαν Ρεφλεξολόγος με το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης και άλλα κέντρα Εναλλακτικών Θεραπειών.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου