Started on 01/01/1970 25 ώρες
250 €

ΥΓΕΙΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Έναρξη νέου τμήματος: Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Πρωινό & Απογευματινό Τμήμα

Δευτέρα 15/7
Τετάρτη 17/7
Παρασκευή 22/7
Δευτέρα 24/7
Τετάρτη 29/7
Παρασκευή 31/7

Ώρες μαθημάτων: 17:15 – 20:30

• Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
• Τηρείται σειρά προτεραιότητας!

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι μέσα από πρακτική άσκηση να εξασκηθούν στις τεχνικές μασάζ που έμαθαν.

Tο κέντρο δια βίου μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» πραγματοποιεί το σεμινάριο: «Σουηδικό, Χαλαρωτικό & HotStone», διάρκειας 25 ωρών.

 

Όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία και πρακτική. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους 1 λάδι μάλαξης, 2 πετσέτες προσώπου και 2 πετσέτες σώματος για την ενότητα της πρακτικής.

Το Σουηδικό μασάζ και η χαλαρωτική μάλαξη είναι οι βάσεις για όλες τις τεχνικές μάλαξης. Η γνώση τους, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για όποιον επιθυμεί να εργαστεί ως θεραπευτής. Παράλληλα, το hot stones massage, μπορεί να συνδυαστεί άψογα με όλες τις μορφές μάλαξης και να ευεργετήσει ακόμα περισσότερο την εκάστοτε θεραπεία.

Διδακτικές Ενότητες
  • Ιστορία του σουηδικού μασάζ
  • Ιστορία του Χαλαρωτικού μασάζ
  • Πρωτόκολλο επαγγελματία
  • Βασική ανατομία μυοσκελετικού συστήματος
  • Τεχνικές Μάλαξης
  • Ευεργετικές δράσεις και αντενδείξεις του μασάζ
  • Κατανομή χρόνου θεραπείας
  • Hot Stones

 

Σουηδικό μασάζ

Το σουηδικό μασάζ είναι η βάση όλων των τεχνικών μάλαξης. Η γνώση του σουηδικού μασάζ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για όποιον επιθυμεί να εργαστεί ως θεραπευτής σπα.

Το Σουηδικό Μασάζ είναι μία τεχνική μάλαξης που δουλεύει ολιστικά σε όλους τους μυς και τις αρθρώσεις του σώματος στοχεύοντας στην άμεση κινητοποίηση του κυκλοφορικού συστήματος με την χρήση ποικίλων λαβών για τις επιφανειακές μυϊκές ομάδες και το φλεβικό σύστημα.

 

Χαλαρωτικό μασάζ

Η Θεραπευτική/Χαλαρωτική μάλαξη επιδρά ευεργετικά σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Οι θετικές επιδράσεις της στο ανθρώπινο σώμα περιλαμβάνουν ανακούφιση συμπτωμάτων πόνου, μυϊκή χαλάρωση και βελτίωση στάσης του σώματος, καλύτερη κυκλοφορία, τόνωση της ενέργειας, αποτοξίνωση και αποσυμφόρηση των ιστών, παραγωγικότητα, μείωση του άγχους και αναζωογόνηση. Η τεχνική αυτή είναι η καταλληλότερη για ανθρώπους με μικρή κινητική δραστηριότητα (παρατεταμένη σκυφτή ή καθιστική θέση).

 

Hot Stones

Το Hot stones massage είναι μία μέθοδος μασάζ, η οποία εκμεταλλεύεται τη θεραπευτική δύναμη των ζεστών πετρών και η οποία συνδυάζει την τεχνική του μασάζ, με τις θεραπευτικές ιδιότητες των λαδιών και αιθέριων ελαίων.  Αποτελεί μια βαθιά χαλαρωτική και θεραπευτική τεχνική, η οποία βοηθά ιδιαίτερα στη χαλάρωση της μυϊκής έντασης και στη μείωση του στρες. Οι πέτρες απορροφούν και κατακρατούν τη θερμότητα, χαρίζουν ηρεμία, ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αίματος και του νευρικού συστήματος.

Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 25 ώρες. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 250 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: giampoulaki@europeanprogress.gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκπαιδεύτριες

Σιαφλέκη Μαρία

Η Μαρία Σιαφλέκη ασχολείται με την Ολιστική Θεραπευτική Μάλαξη από το 2015. Είναι απόφοιτη Ρεφλεξολόγος του Κέντρου Ρεφλεξολογίας και Έρευνας και Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εκπαιδευτεί πάνω στην θεραπευτική μάλαξη, το σουηδικό μασάζ, το thai foot massage, την μάλαξη με ξύλα bamboo κ.α, την μέθοδο Trager, καθώς έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια ψυχικής υγείας, συμβουλευτικής και ανθρωπιστικής εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί ως Ρεφλεξολόγος, μασέρ και spa therapist σε spa ξενοδοχείων στην Κρήτη και την Κύπρο, σε κέντρα ολιστικής θεραπείας και σαν ελεύθερη επαγγελματίας. Παράλληλα, συνεργάζεται σαν Ρεφλεξολόγος με το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης και άλλα κέντρα Εναλλακτικών Θεραπειών.

 

“]

Κατερίνα Διαλυνά

Η Κατερίνα Διαλυνά ασχολείται με την αισθητική  από το 2018. Είναι απόφοιτη του τμήματος Αισθητικής και Κοσμετολογίας  στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΑΤΕΙ) Θεσσαλονίκης. Έχει εκπαιδευτεί πάνω στην θεραπευτική μάλαξη, μάλαξη κυτταρίτιδας, το σουηδικό μασάζ, το hot stone μασάζ, την μαδεροθεραπεία και την μάλαξη με βεντούζες.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια στον τομέα της αισθητικής αλλά και των πωλήσεων και πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς της είναι η συνεχής εκπαίδευση προσωπικού. Το 2019 ξεκίνησε να δουλεύει ως αισθητικός στο κέντρο αισθητικής SLIMWAY στο Ηράκλειο. Πολύ σύντομα προάχθηκε σε υπεύθυνη αισθητικής και ανέλαβε την διάγνωση των ασθενών, την οργάνωση των  θεραπειών και την καθοδήγηση των αισθητικών για την ομαλή λειτουργία του χώρου όπου και παρέμεινε για 3 χρόνια. Σήμερα  εργάζεται ως υπεύθυνη αισθητικής στην κλινική DIETSYSTEM στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιούνται θεραπείες προσώπου, σώματος και μάλαξης. Βασικός της στόχος είναι οι μαθητές να μάθουν να δουλεύουν σωστά τις μυϊκές ομάδες του σώματος με τεχνικές που θα επιφέρουν μέγιστα αποτελέσματα με την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση των θεραπευτών.

 

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου