Started on 01/01/1970 25 ώρες
200 €

ΥΓΕΙΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
Έναρξη νέου τμήματος: Δευτέρα 26 Οκτωβρίου
Απογευματινό Τμήμα

⏱ Ώρες: 17:00 – 20:15

• Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
• Τηρείται σειρά προτεραιότητας!

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι μέσα από πρακτική άσκηση να εξασκηθούν στις τεχνικές μασάζ που έμαθαν.

Tο κέντρο δια βίου μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» πραγματοποιεί το σεμινάριο: «Σουηδικό & Λεμφικό Μασάζ, Βεντούζες & HotStone», διάρκειας 25 ωρών.

 

Όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία και πρακτική. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους 1 λάδι μάλαξης, 2 πετσέτες προσώπου και 2 πετσέτες σώματος για την ενότητα της πρακτικής.

Διδακτικές Ενότητες
  • Ιστορία του σουηδικού μασάζ
  • Πρωτόκολλο επαγγελματία
  • Τεχνικές Μάλαξης
  • Ευεργετικές δράσεις και αντενδείξεις του μασάζ
  • Κατανομή χρόνου θεραπείας
  • Λεμφικό Μασάζ
  • Βεντούζες
  • Hot Stones

 

Σουηδικό μασάζ

Το σουηδικό μασάζ είναι η βάση όλων των τεχνικών μάλαξης. Η γνώση του σουηδικού μασάζ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για όποιον επιθυμεί να εργαστεί ως θεραπευτής σπα.

Το Σουηδικό Μασάζ είναι μία τεχνική μάλαξης που δουλεύει ολιστικά σε όλους τους μυς και τις αρθρώσεις του σώματος στοχεύοντας στην άμεση κινητοποίηση του κυκλοφορικού συστήματος με την χρήση ποικίλων λαβών για τις επιφανειακές μυϊκές ομάδες και το φλεβικό σύστημα.

 

Λεμφικό Μασάζ

Το Λεμφικό μασάζ είναι μια τεχνική μάλαξης που εστιάζει στους λεμφικούς αγωγούς του σώματος και στα λεμφογάγγλια που παρεμβάλονται ανάμεσα στα λεμφαγγεία. Το λεμφικό σύστημα είναι ουσιαστικά σαν σύστημα αποβολής του σώματος από τα βακτηρίδια και τις τοξίνες.

Στη λεμφική μάλαξη κυρίως στοχεύεις στη διέγερση των λεμφαδένων με ειδικές τεχνικές, σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού και κατ ‘επέκταση στην ανακούφιση του λεμφικού συστήματος.

 

Βεντούζες

Οι βεντούζες είναι μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην εφαρμογή ποτηριών με θερμότητα στο δέρμα. Η αναρρόφηση που γίνεται με τα ποτήρια διεγείρει τη ροήκυρίως του αίματος και της λέμφου, στην περιοχή όπου εφαρμόζεται. Με τον τρόπο αυτόν κινητοποιείται το αίμα και η λέμφος σε επίπεδο δέρματος και μυϊκού ιστού τόσο στην περιοχή εφαρμογής της βεντούζας όσο και στις γειτονικές περιοχές απ’ όπου αναρροφώνται. Αποτέλεσμα αυτού είναι η βελτίωση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσης των τοπικών ιστών. Με βάση αυτή την αρχή, οι βεντούζες χρησιμοποιούνται για τη χαλάρωση καταπονημένων μυών.

 

Hot Stones

Το Hot stones massage είναι μία μέθοδος μασάζ, η οποία εκμεταλλεύεται τη θεραπευτική δύναμη των ζεστών πετρών και η οποία συνδυάζει την τεχνική του μασάζ, με τις θεραπευτικές ιδιότητες των λαδιών και αιθέριων ελαίων.  Αποτελεί μια βαθιά χαλαρωτική και θεραπευτική τεχνική, η οποία βοηθά ιδιαίτερα στη χαλάρωση της μυϊκής έντασης και στη μείωση του στρες. Οι πέτρες απορροφούν και κατακρατούν τη θερμότητα, χαρίζουν ηρεμία, ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αίματος και του νευρικού συστήματος.

 

Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 25 ώρες. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 200 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: [email protected]gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκπαιδευτής

Γιώργος Βαρδάκης

Ο Γιώργος Βαρδάκης είναι αριστούχος πτυχιούχος φυσικοθεραπευτής από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με πολλούς επιμορφωτικούς κύκλους σπουδών πάνω στο αντικείμενο της θεραπευτικής μάλαξης σε εξωτερικό και Ελλάδα.

Από το 1999 διατηρεί φυσικοθεραπευτήριο στο κέντρο του Ηρακλείου με αντικείμενο ενασχόλησης ορθοπεδικά, νευρολογικά και ψυχοσυναισθηματικά περιστατικά.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου