Started on 01/01/1970 20 ώρες
130 €

ΔΙΑΦΟΡΑ
Το επόμενο τμήμα ξεκινάει τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019!
Αιτήσεις έως τη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019!

Η ομιλία, ο τόνος της φωνής και η σαφήνεια είναι εργαλεία που κάνουν τον λόγο ενός ανθρώπου ζωντανό, πειστικό και ισχυρό.

Αν η εμφάνιση είναι αυτή που κάνει την πρώτη καλή εντύπωση, η φωνή μας και η στάση σώματος είναι αυτή που την επισφραγίζει. Η χροιά της φωνής μας έχει σημασία αλλά και αυτή ακόμα διορθώνεται. Ο τρόπος που εκφέρουμε τις λέξεις, οι παύσεις που κάνουμε, ο ρυθμός και πάνω από όλα η σωστή αναπνοή είναι τα απαραίτητα στοιχεία για την ομιλία μας!

Η φωνή είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στα περισσότερα επαγγέλματα και όχι μόνο. Υπάρχουν άνθρωποι που έστησαν την καριέρα τους πάνω στη φωνή τους. Όχι μόνο τραγουδιστές και ηθοποιοί… αλλά παρουσιαστές, πολιτικοί, διαφημιστές, στελέχη εταιρειών, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί… σε ποιον δεν είναι χρήσιμη μια ωραία φωνή;

Η ορθοφωνία βοηθά στη σωστή άρθρωση των συμφώνων και φωνηέντων, στη σωστή προφορά της ελληνικής γλώσσας (ένρινων και άρρινων συμπλεγμάτων) με αβίαστο και φυσικό τρόπο, μέσα από τη στήριξη και τοποθέτηση της φωνής.

Ταυτόχρονα αποφεύγουμε τις κακώσεις του λάρυγγα και των φωνητικών χορδών, από τη συνεχή και πολλές φορές κακή χρήση της φωνής. Τέλος, το μάθημα της ορθοφωνίας δίνει στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα να διαχειριστεί τον λόγο του χρωματίζοντας με ποικίλους τρόπους την έκφρασή του και να δώσει συγκεκριμένο ύφος με τη σφραγίδα της ατομικότητάς του.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να αξιοποιήσουν οι συμμετέχοντες με τον καλύτερο τρόπο τις φωνητικές και εκφραστικές ικανότητες τους καθώς και να λύσουν προβλήματα στην καθημερινή τους ομιλία.

Διδακτικές Ενότητες
  • Στήριξη φωνής – Διάφραγμα – Ασκήσεις
  • Τοποθέτηση φωνής — Ασκήσεις
  • Προφορά ένρινων και άρρινων συμπλεγμάτων
  • Ξένες λέξεις
  • Χρωματισμός φωνής
  • Τονισμός: ρυθμός, τονικότητα, ένταση, παύση
  • Κίνηση & Λόγος
Που απευθύνεται

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε πωλητές, δικηγόρους, διαφημιστές, στελέχη εταιρειών, παρουσιαστές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, πολιτικούς, εκπαιδευτικούς, ανθρώπους που εργάζονται σε οποιαδήποτε μορφής τηλεφωνικό κέντρο και σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει και να βελτιώσει στην πράξη την ομιλία του

Μέσα από ένα σύνολο πρακτικών ασκήσεων οι εκπαιδευόμενοι θα συνδυάσουν το λόγο με την σωστή κίνηση και τη σωστή στάση σώματος. Θα διδαχθούν ορθές πρακτικές ανάλογα την περίπτωση και ανάλογα το επάγγελμα.

Μέσα από το εργαστήριο αυτό, ο εκπαιδευόμενος θα μάθει να συνδυάζει κίνηση και λόγο για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα

Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 20 ωρών και το κόστος είναι 130 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: [email protected]gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκπαιδεύτρια

Χαρά Μαρία Ζαρωνάκη

Η Χαρά-Μαρία Ζαρωνάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης σχολής Δραματικής Τέχνης του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη στην Αθήνα. Τα πρώτα βήματα στην επαγγελματική σταδιοδρομία ξεκίνησαν πριν ακόμα τελειώσει την Δραματική σχολή. Το έργο “ Βάτραχοι” του Αριστοφάνη ήταν η αρχή το 2006, κάνοντας περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, μαζί και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και του Ηρωδείου. Πρωταγωνίστησε τηλεοπτικά στην σειρά του ΑΝΤ1 “Δεληγιάνειο Παρθεναγωγείο” και έλαβε μέρος στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 “Λόλα”, όπως και στην σειρά “Λατρεμένοι μου γείτονες” στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Eπέστρεψε στο Ηράκλειο και έλαβε μέρος στις παραστάσεις “Της κολάσεως” Σχήμα 7, “Μια γιορτή στου Νούρι” Πράξη Τέχνης Ίμερος και “Άμλετ ο ´Β” Θεατροδρόμιο. Σήμερα, διδάσκει το μάθημα “ Αγωγή λόγου και έκφρασης” στο Creta media lab.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου