6-9 Νοεμβρίου 2017, Κ.Δ.Β.Μ. Ευρωπαϊκή Πρόοδος

H δράση #Jobdays Ευρωπαϊκή Πρόοδος Ηράκλειο Κρήτης με ένθετο το 14ο Μονοπάτι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας αποτελεί μία πρωτοβουλία του skywalker.gr στο πλαίσιο των δράσεών του «Επί το έργον» και διοργανώνεται σε συνεργασία με το κέντρο διά βίου μάθησης Ευρωπαϊκή Πρόοδος.

Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εργασία και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 10:00 έως 16:00 στο Κ.Δ.Β.Μ. Ευρωπαϊκή Πρόοδος, Γερουλάνου 4, Ηράκλειο Κρήτης.

Η συμμετοχή για το κοινό είναι δωρεάν.

Πρόκειται για μία δράση επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, που περιλαμβάνει workshops αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων για ανέργους, αλλά και για εργαζομένους, που είτε επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη θέση εργασίας όπου δραστηριοποιούνται είτε να αλλάξουν επαγγελματική σταδιοδρομία.

Αναλυτικότερα, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν workshops σχετικά με τη στρατηγική δημιουργίας μίας επιτυχημένης καριέρας, το «business plan» της αναζήτησης εργασίας, τη σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος, τα social media στην αναζήτηση εργασίας, την αποτελεσματική προετοιμασία για τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού, τη SWOT analysis (αποκωδικοποίηση της προσωπικότητας του ανθρώπου), το elevator pitch (παρουσίαση του εαυτού μου σε 1 λεπτό) και την ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills).

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το 14ο Μονοπάτι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, που σκοπό έχει τη γνωριμία των συμμετεχόντων με την κοινωνική οικονομία και την παροχή αρχικής εκπαίδευσης στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, καθώς οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τη συμβατότητά τους με το κοινωνικώς επιχειρείν.

Σε 24 ώρες εισηγητές και συμμετέχοντες μέσα από εκπαίδευση και βιωματικά εργαστήρια θα προσεγγίσουν τις βασικές αρχές και τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας, θα γνωρίσουν το ελληνικό και διεθνές περιβάλλον της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα κατανοήσουν τις μεθόδους, τα εργαλεία, το νομικό, το φορολογικό και το χρηματοδοτικό πλαίσιο στην παραγωγή και στη διάθεση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών μέσα από τη συλλογική κοινωνική δράση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι καταξιωμένοι εισηγητές προσφέρουν τον χρόνο και τις γνώσεις τους εθελοντικά.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και για αιτήσεις συμμετοχής στο JobDay μπορείτε να επισκεφθείτε το https://www.jobfestival.gr/

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και για αιτήσεις συμμετοχής στο Μονοπάτι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το www.footstep.gr

Προϊοντικοί Χορηγοί

xalkiadakis-footstep            crop-footstep2          ALEX-logo

 

Χορηγός Φιλοξενίας

infinity-blue-footstep

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

creta-tv-footstep2             love-radio-footstep            pena-92-5-footstep

creta-plus-footstep2           epixeirologo-footstep                neopolis-footstep

info-spoudes-footstep          e-stage-footstep          ecozin-footstep

thats-life-footstep            omorfh-zwh-footstep

 

 

Διοργάνωση

skywalkerlogo-footstep                  europaikh-proodos