Started on 01/01/1970 30 ώρες
150 €

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Έναρξη νέου τμήματος

Δια Ζώσης
Έναρξη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Πρωινά & Απογευματινά τμήματα

Πρόγραμμα:
Τρίτη 22/11
Πέμπτη 24/11
Τρίτη 29/11
Πέμπτη 1/12
Τρίτη 6/12
Πέμπτη 8/12
Τρίτη 13/12
Πέμπτη 15/12
Τρίτη 20/12
Πέμπτη 22/12

Πρωινά & Απογευματινά τμήματα

Πραγματοποιούνται τμήματα Δια Ζώσης & Εξ Αποστάσεως

Η συνεχής προσέλευση Γερμανών επισκεπτών στα Ελληνικά ξενοδοχεία καθιστά απαραίτητη την έστω στοιχειώδη γνώση της γερμανικής γλώσσας από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Είναι επίσης σημαντική η ενημέρωσή τους γύρω από τη κουλτούρα, ώστε να κατανοούν την νοοτροπία αυτών των πελατών και να μπορούν να τους εξυπηρετούν καλύτερα.

Δίνεται ειδική έμφαση στην τουριστική ορολογία καθώς και στην προφορική επικοινωνιακή διάσταση του λόγου με διαδραστικό τρόπο.

Σκοπός του σεμιναρίου :

Οι εκπαιδευόμενοι μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα είναι σε θέση να:

 • επικοινωνούν με τους πελάτες του ξενοδοχείου
 • έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τη γερμανική κουλτούρα.
 • διαθέτουν τις βασικές γνώσεις που χρειάζονται για να κάνουν ένα “small talk” και να συστηθούν στα γερμανικά.
Διδακτικές Ενότητες
 • Το Γερμανικό αλφάβητο.
 • Κανόνες προφοράς.
 • Τα ουσιαστικά (τα οποία έχουν σχέση με τον χώρο των ξενοδοχείων).
 • Οι αντωνυμίες και τα ρήματα.
 • Τα επιρρήματα και τα επίθετα.
 • Οι αριθμοί
 • Μέτρα και βάρη
 • Οι μέρες, οι μήνες και οι εποχές.
 • Ώρα, καιρός, δελτίο καιρού
 • Χρώματα
 • Ορολογία Υποδοχής Πελατών
 • Ορολογία Εστίασης
 • Συστάσεις στα γερμανικά
 • Κανόνες ευγενείας στα γερμανικά
 • Αποχαιρετισμός
Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 30 ωρών. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 150 ευρώ. Υλοποιούνται πρωινά και απογευματινά τμήματα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό για περαιτέρω εξάσκηση.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: [email protected]gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εισηγητής

Ελένη Λεονταράκη

Η Ελένη Λεονταράκη είναι κάτοχος του τίτλου επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας του ινστιτούτου Goethe:-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom . Από το 2001 διδάσκει Γερμανικά τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, δίνοντας έμφαση στον βιωματικό τρόπο μάθησης, την δυνατότητα χρήσης του ίντερνετ και τον οπτικοακουστικών μέσων και την γνώση μέσα από την απόκτηση εμπειριών στην γερμανική γλώσσα.

Χριστιάννα Σκουλουδάκη

Η Χριστιάννα Σκουλουδάκη είναι απόφοιτος της Τουριστικής  Σχολής  Φραγκφούρτης,  απόφοιτος της Σχολής οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων Φραγκφούρτης ( Handelsschule Schläger ) και απόφοιτος της Γερμανικής  Σχολής  Αρχαίων Γλωσσών της Φραγκφούρτης. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος και εκπαιδεύτρια για πολυεθνικές επιχειρήσεις με focus στην εκπαίδευση των 1st Level Helpdesk μεγάλων τουριστικών ομίλων και αεροπορικών εταιριών.

Πρωταγωνίστησε στην ίδρυση της Amadeus Hellas (Συστήματα κρατήσεων, Προϊόντα & Υπηρεσίες Τουριστικών Επιχειρήσεων, Global Distribution System ). Έχει ασχοληθεί με την μετάφραση Αρχαίων Ελληνικών κειμένων στα γερμανικά σε εκδοτικό οίκο της Φραγκφούρτης καθώς και με την διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας σε μετανάστες στην Γερμανία. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην Κρήτη σε εναν από τους μεγαλύτερους Tour operators της Γερμανίας και ώς holiday manager σε 4* ξενοδοχείο της Κρήτης.

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα, σεμινάρια και ημερίδες που σχετίζονται με το αντικείμενο της Εκπαίδευσης και του Projectmanagement. Είναι εκπαιδεύτρια «τηλεφωνικών κέντρων»,  ενώ συνεχίζει την εξειδίκευση της στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Ελένη Βυνιχάκη 

Η Ελένη Βυνιχάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2002 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Γερμανικό Προξενείο Ηρακλείου. Έχει εργαστεί επίσης ως αναπληρώτρια καθηγήτρια σε σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ συγχρόνως ασχολείται με την εκπαίδευση μαθητών κατ’ οίκον.

Συμμετέχει, ακόμη, ως αξιολογήτρια προφορικού λόγου στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) για την πιστοποίηση της Γερμανικής Γλώσσας. Τέλος, έχει συμμετάσχει στην διεθνή έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο, καθώς και στο οικονομικό Forum Vision and Investment Opportunities που έλαβε χώρα το 2020.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου