Started on 01/01/1970 8 ώρες
130 €

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020.

Η καλή γνώση συνολικής διαχείρισης κρασιού στο εστιατόριο βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εικόνα της επιχείρησης.

Η «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» πραγματοποιεί το σεμινάριο Κρασιού για Επαγγελματίες της Εστίασης, διάρκειας 8 ωρών.

Το κρασί είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν και για τους επαγγελματίες της εστίασης αποτελεί μεγάλη πρόκληση η γνώση και κατ’ επέκταση η προώθησή του. Ο πελάτης της εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία, café) φαίνεται τα τελευταία χρόνια να έχει ανεβάσει τα στάνταρ των απαιτήσεων ως προς την εμπειρία που επιθυμεί να βιώσει επισκεπτόμενος έναν χώρο εστίασης.

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι οι επαγγελματίες αλλά και όσοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε αυτό το αντικείμενο, να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να παρέχουν υψηλής αξίας υπηρεσίες στους πελάτες τους.

  • Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση
  • Κατάλληλο για επαγγελματίες και για όποιον επιθυμεί να εργαστεί στον συγκεκριμένο κλάδο
Διδακτικές Ενότητες

Εισαγωγή στο Κρασί

  • Τι είναι το κρασί;
  • Αμπελοκαλλιέργεια
  • Οινοποίηση
  • Παραγωγή αφρώδων κρασιών
  • Παράγοντες που επηρεάζουν το στυλ του κρασιού
  • Βασικές λευκές ελληνικές ποικιλίες
  • Βασικές ερυθρές ελληνικές ποικιλίες
  • Οινικός χάρτης της Ελλάδας
  • Νομοθεσία
  • Βασικές λευκές διεθνείς ποικιλίες
  • Βασικές ερυθρές διεθνείς ποικιλίες
  • Παγκόσμιος οινικός χάρτης

 

Service Κρασιού

  • Food and wine pairing
  • Μύθοι γύρω από το κρασί
  • Savoir vivre
  • Θερμοκρασίες σερβιρίσματος
  • Συνθήκες συντήρησης
  • Συντήρηση ανοιχτής φιάλης
  • Διάβασμα ετικέτας
  • Σωστό σερβίρισμα
  • Εξοπλισμός για το service
  • Άνοιγμα κρασιού
  • Μετάγγιση
  • Προβλήματα στο service
  • Είδη πώματος
  • Μεγέθη φιαλών
  • Δημιουργία και διαχείριση λίστας κρασιών
  • Βασικά στοιχεία γευσιγνωσίας
  • Γευσιγνωσία
Διάρκεια & Κόστος

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 8 ωρών και το κόστος του είναι 130 ευρώ.

Διεύθυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: κα Μαρία Γιαμπουλάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2811 103135, 2811 103136.

Fax.: 2811 118000

Email: giampoulaki@europeanprogress.gr

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 15:00 για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκπαιδευτής

Μιχάλης Αλεξανδρής

Ο Μιχάλης Αλεξανδρής είναι Restaurant Manager & Sommelier στο εστιατόριο ΚΟΥΖΕΙΝΕΡΙ THEMEATLOUNGE.  Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τα Level 1,2,3 του WSPC (Wine and Spirits Professional Centre), καθώς και τα Level 1,2 (Introductory, Certified) του Court of Master Sommeliers.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου
Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.

Επιλέξτε το σεμινάριο που επιθυμείτε από την λίστα:

Σύμφωνα με τον νέο γενικό Ευρωπαϊκό κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR) απαιτείται η συναίνεσή σας προκειμένου να σας ενημερώνουμε για τα σεμινάρια που υλοποιούμε στην Ευρωπαϊκή Πρόοδο και για τα οποία εκδηλώσατε ενδιαφέρον.